Verschillen tussen private en corporate banking 

Iedereen is op de hoogte van de term Bankieren. Maar welke soorten banking zijn er, heeft u zich dat ooit afgevraagd? Nou, bankieren of banking kan worden beschouwd als een motor die de economie financieel aandrijft. Voor elke economie in de wereld is bankieren erg belangrijk. Bankieren betekent dat het bestaat uit contant geld, krediet, alle financiële transacties. Het is heel belangrijk om een evenwicht te bewaren tussen gezinnen, bedrijven, staten en naties.

Corporate Banking vs Private Banking

Het belangrijkste verschil in soorten banking is dat Private Banking persoonlijk is, d.w.z. dat het voor particulieren bestemd is. Terwijl Corporate Banking meestal wordt gebruikt door industrieën, organisaties, bedrijven, en het is bedoeld voor de bedrijfswereld. Private Banking omvat alle entiteiten die de term bankieren omvatten. 

Corporate Banking is bedoeld voor de bedrijfswereld. Het is de kleinere versie van de zakenwereld. Zij biedt een groot aantal diensten aan, zoals kredietfaciliteiten, financieringsdiensten voor vaste activa, commerciële diensten, werkgeversdiensten enz. Het is een gespecialiseerde vorm van handelsbanken.

Private Banking was bedoeld voor particulieren die over een enorm vermogen beschikken om hun financiën te beheren. Het was ‘privé’, dus heel anders dan retail- en spaarbanken. Private Banking kan worden beschouwd als de pionier van het ontstaan van het bankwezen. Het biedt financiële diensten, investeringen, betalingen, makelarij, vermogensbeheer aan de klant op een persoonlijk niveau in plaats van op een enorm niveau.

Conclusie

Private Banking en Corporate Banking zijn nu populaire trends geworden. Private Banking is volledig gewijd aan particulieren, entiteiten enz. Private Banking omvat soms alle drie de takken van het bankwezen, zoals retail, corporate en HNWI’s. Corporate Banking richt zich vooral op bedrijven en sectoren. Het levert de commerciële banken de hoogste winsten op.

Beide zijn belangrijke kernen van de bankwereld, en hoe dan ook, er is een groot bereik van beide banksystemen, of het nu gaat om particuliere of zakelijke bankdiensten. Met de opkomst van industrieën, bedrijven en ondernemingen is de vraag naar Corporate Banking groot. In India groeit het het snelst als we de huidige trends analyseren.